Alege-ti stomatologul Furnizori de produse stomatologice

Servicii Dalmio-Dent

 

Consultaţie

Examen vizual al stării dinţilor, gingiilor, mucoasei cavităţii bucale cu explicarea rezultatelor, recomandări pentru un plan de tratament.


Plan tratament

După aprecierea diagnozei în rezultatul investigaţiilor necesare se completează planul tratamentului individual şi se formează câteva variante ale planului în dependenţa da generaţiile de materiale, tehnologii de efectuare, luând în consideraţie particularităţile individuale a situaţiei clinice ţi preţul serviciilor maximal convenabile pacientului cu demonstrarea vizuală posibilă.


Radioviziografie

Element diagnostic în cadrul unei examinări corecte şi complete. Se determină starea dinţilor, sistemului de suport şi radicular dentar, coastei, prezenţa infecţiilor, formaţiuni patologice, care nu este posibilă de studiat vizual, pentru aprecierea corectă a diagnozei.


Anestezie

Pentru eliminare durerii în cadrul oricărei proceduri stomatologice se efectuează anestezie cu preparate "Septodont" (Franţa), "Aventis" (Germania)


Profilaxia dentară

recomandări igiena orală

profilaxia gingivitelor şi parodontopatiilor,

controlul plăcii bacteriene,

sigilarea (ermetizarea) fosetelor,

detartraj ultrasunet,

periaj profesional.


Parodontologie - profilaxia şi tratamentul gingiei şi periodonţiului

profilaxia afecţiunilor gingivale,

tratamentul gingivitelor şi parodontopatiilor,

echilibrare ocluzală a dinţilor afectaţi.


Tratament de albire

În stomatologia contemporană pentru înălbirea dinţilor se foloseşte metoda conservativă şi chimică.

Metoda conservativă constă în eliminarea depunerilor moi şi tari de pe dinţi cât şi a spaţiilor interdentare, polizare obturaţiilor fără invazia în structurile ţesuturilor dentare, mărind suprafaţa dentară capabilă să refractă lumina, deci şi dinţii vor arăta de o culoare mai deschisă (culoare naturală a dinţilor este individuală pentru fiecare persoană)

Metoda chimică se foloseşte în cazul când metoda conservativă nu are un rezultat satisfăcător pentru pacient, sau se doreşte de a obţine nuanţe de culoare mai deschise decât culoare naturală a dinţilor, având particularităţi individuale de aplicare.

Se foloseşte Soluţie de peroxid de concentraţie ridicată şi în baza metodei este reacţia de oxidare a oxigenului atomar fără rezultate negative asupra ţesuturilor dentare.

Efectul unui efect de înălbire este posibilă şi prin obturaţii estetice, faţetări compozit şi ceramică, cosmetica dentară, coroane porţelan dentar a dinţilor distruşi de carie sau fracturaţi.


 Pedodonţie - tratamentul afecţiunilor dentare la copii

"Un gram de profilaxie este mai scumpă decât o tonă de tratament" - aşa răsuna cândva deviza medicilor-stomatologi, un scop al cărora era de a atenţiona valoarea de necontestat a sănătăţii copiilor.

Prima vizita la medicul-stomatolog a copilului urmează a fi făcută la vârsta de 2-3 ani (la aceasta vârstă se termină erupţia dinţilor de lapte - 20 de dinţişori). Scopul acestor vizite repetate peste 6 luni este aprecierea statutului clinic a cavităţii bucale, familiarizarea cu atmosfera cabinetului, cu personalul, cu manipulaţii stomatologice, câştigându-i încrederea, bunăvoinţa micului pacient.


Odontologie - tratamentul afecţiunilor dentare maturi

Cosmetica dentară: Prin tratamentele cosmetice se poate obţine perfecţiunea în forma şi culoarea dinţilor, proporţiile şi relaţiile dinţilor cu gingia, optimalizarea zâmbetului şi aspectului exterior al feţei, înghesuirile şi distanţarea dinţilor, eficienţa în obrazivitatea patologică locală sau generalizată.

Restaurările cosmetice vor servi nu mai puţin de 10 ani.

Tratamentul complex al cariei dentare cu materiale şi tehnologii moderne care include prelucrare medicamentoasă şi preparare mecanică cavităţii cariase, aplicarea obturaţiilor curative de izolare şi obturaţiilor fizionomice fotopolimerizabile.


Endodonţie - tratamentul complicaţiilor cariei dentare.

Acordare primului ajutor în cazul pulpitei, periodontitei,

Pulpita - proces inflamatoriu în pulpa (nerv) dentară - prepararea medicamentoasă şi prepararea cavităţii cariase, tratamentul biologic cu păstrare vitalităţii pulpei sau radical, cu eliminarea pulpei dentare: prelucrare mecanică-medicamentoasă a canalelor radiculare, obturarea canalelor radiculare prin metoda condensării laterale, "Thermafil DENTSPLY".

Periodontita - proces inflamatoriu periapical - prelucrarea mecanică-medicamentoasă a cavităţii cariase, prelucrarea mecanică-chimică a canalelor radiculare, tratamentul focarului de infecţie, după situaţie, obturarea canalelor radiculare prin metoda condensării laterale, "Thermafil DENTSPLY",

Tratamentul hipersensibilităţii dentare.


Implantologie

Implant - o soluţie optimală în restituirea defectelor (breşelor) arcadei dentare

În timpul de faţă implantologia este o parte importantă în stomatologie, deoarece implantul dentar este o soluţie eficientă în cazul lipsei dinţilor, mai ales cazul defectelor (breşelor) arcadelor dentare nelimitate.

Alegerea tehnologiei de implantare, metodologiei şi sistemului de implanturi este dictată de particularităţi clinice individuale ale pacientului, de rezultatele studiului stării sănătăţii în general a pacientului: biochimic, endocrinologic, osteodensitometric, rentghenologic, etc., deoarece acest lucru va aduce la rezultate absolut pozitive.


Ortodonţie - tratamentul ocluziei (muşcătura) incorecte şi corectarea poziţiei dinţilor.

Tratamentul ortodontic este solicitat în următoarele cazuri:

dinţii nu contactează sau se acoperă greşit,

înghesuiri sau distanţări a dinţilor,

poziţionare atipică în arcade dentare etc.

Prima vizita la medic-ortodont este necesară la vârsta 6-7 ani (erupţia primului dinte permanent 1.6, 2.6, 3.6, 4.6) pentru o consultaţie şi determinarea necesităţii tratamentului ortodontic.


Ortopedie - protetica dentară

Pierderea unuia sau mai mulţi dinţi influenţează negativ asupra capacităţii de masticaţie a hrănii, estetic, stării psihologice, funcţionării tractului gastrointestinal, stării sănătăţii în general.

"Dalmio-Dent" vă oferă:

o gamă variată de tehnologii, materiale, modalităţi pentru rezolvarea oricăror situaţii clinice folosind performanţele lucrărilor protetice fixe, mobilizabile sau total mobile

Proteze mobilizabile

Proteze fixe

Articole, noutăţi şi inovaţii

1. Cum ne alegem medicul stomatolog?
4Probabil de multe ori te-ai confruntat cu situatia in care vrei sa mergi la un medic dentist dar nu stii pe care sa il alegi. Ai la dispozitie internetul care iti poate oferi o serie de informatii legate de stomatologiile din orasul tau, informatii legate de preturi, calitate, servicii.
2. Alimentaţia şi dinţii
Din ce în ce mai mulţi oameni ţin regimuri alimentare pentru a se menţine în formă. Numărul persoanelor care suferă de obezitate a ajuns să îngrijoreze până şi copiii. Foarte bine! Cu cât realizează mai devreme că a fi obez nu e ceva normal, cu atât mai bine! În fond, alimentaţia nu afectează doar talia, ci şi dinţii.
3. S-a descoperit gelul care reface dintii cariati
Vizita la cabinetul stomatologic poate deveni pentru persoanele cu teama de dentist doar un vis urat. O echipa de oameni de stiinta francezi a descoperit un gel pentru tratarea cariilor dentare, care are rolul de a stimula inmultirea celulelor care formeaza dintii.
4. Cum alegi pasta de dinţi?
Cand ajungi in fata raftului unde sunt pastele de dinti si trebuie sa iti alegi una, ori o iei pe cea pe care ai luat-o si data trecuta, ori pe cea la care ai vazut ultima data o reclama si foarte rar pe cea pe care ti-a recomandat-o medicul dentist. Ultimul caz este cel ideal dar si atunci trebuie sa stii in functie de ce criterii sa iti alegi pasta de dinti.
5. Prevenirea durerii de dinti
V-ati intrebat vreodata de ce anumite persoane poseda un zambet foarte frumos, in timp ce altele incearca, insa niciodata nu ajung la acelasi rezultat? Secretul unui zambet frumos consta in cativa pasi simpli pe care oricine ii poate urma.
6. De ce sîngerează gingiile?
Sangerarea gingivala este cea mai comuna afectiune si se intalneste la aproape 90% din populatie. Aceasta sangerare a gingiei poate fi periodica sau permanenta, poate sa ne ingrijoreze sau nu.
7. Plombe la microscop, ultima inovatie in stomatologie
Folosirea microscopului dentar in realizarea plombelor permite ca dintele sa fie mult mai bine protejat, iar scoaterea nervului dentar sa fie evitata.
8. Alternativa la anestezia dentara
Un anestezic care se aplica prin inhalare ar putea înlocui în viitor anestezia dentara administrata prin injectare si va usura atat munca medicului dentist cat si a pacientului caruia ii e frica de dentist si implicit de ace.
9. Cum tratăm respiraţia urit mirositoare?
Dacă observi că cei cu care interacţionezi întorc capul atunci când le vorbeşti, înseamnă că faci parte din acei nouăzeci de milioane de oameni, care au halenă (un miros neplăcut al gurii). Ce ar fi bine să ştii şi să faci pentru a scăpa de această ’’povară” îţi spunem noi.
10. Cum se poate albi smalţul? Metode naturale şi nu numai!!!
Dintii joaca un rol important in viata noastra, atat in privinta esteticii cat si in functia de hranire, masticatie, taierea alimentelor, amestecarea lor cu saliva, dar si in vorbire. Din pacate insa mentinerea sanatatii dintilor cere multa atentie, acestia necesitand a fi ingrijiti zilnic.
11. Atenţie la sterilizarea în stomatologie!
Rulajul mare de pacienti intr-un cabinet stomatologic sau intr-o clinica stomatologica determina cresterea incarcaturii microbiene in spatiul acestuia. In plus, utilizarea dispozitivelor rotative, conduce la imprastierea la distanta a materiilor organice (dentina, saliva, sange) posibil contaminate cu germeni patogeni.
12. Cum sa evitati problemele stomatologice in timpul sarcinii
Mamicile gravide care spera ca vor scapa de stomatolog macar pe perioada sarcinii vor primi o veste proasta. Controlul si tratamentul stomatologic nu este interzis, ba chiar trebuie incurajat pentru ca in timpul sarcinii trebuie sa avem mai multa grija de dintii si gingiile noastre. Modificariile hormonale fac dintii si gingiile mai sensibile fata de bacterii, astfel ca creste riscul unor probleme si complicatii stomatologice. Asa ca suna-ti dentistul si fa-ti neaparat o programare pana in a doua luna de sarcina.
13. Primul dinte la bebelus
Perioada cand ii ies dintii e una din cele mai importante din viata unui bebelus. Tranzitia dintre aparitia primului dinte si completarea danturii de lapte va dura pana la trei ani.La trei ani va avea toti dintisorii de lapte, pe care il vei invata sa si-i perieze regulat. Pentru ca nu va reusi sa faca acest lucru bine inca de la inceput, pana in jurul varstei de 6 ani va avea nevoie de ajutorul tau.
14. Sfaturile dentistilor catre parinti
Parintii sunt constant bombardati cu informatii despre cum sa-si hraneasca copiii, cum sa-i adoarma, cum sa-i creasca sanatosi si in siguranta. Cu toate acestea, chiar si cei mai constinciosi parinti le pot da copiilor hrana sau bauturile care pot dauna dintilor copiilor.